Je za námi úspěšný rok s eshopem magistra.cz

Datum vydání novinky: 19. 10. 2021
Na internet se za nákupy loni přesunula prakticky celá země. Také pro léky a další zdravotnické pomůcky se zákazníci vydali na internet ve větším počtu než dříve. Potvrzují to i rekordní výsledky sítě Magistra lékáren, která na podzim minulého roku spustila zbrusu nový eshop magistra.cz, do něhož jsou integrovány všechny její lékárny.

Vývoj nového eshopu svěřila do rukou nám. Jedná se o projekt z pomyslné nejvyšší ligy českých eshopů. Nastavení správného workflow a synchronizace s informačními systémy, datovými zdroji a sklady pro nás proto byla od začátku výzvou jak z technologického, tak i projektového hlediska. Důležitým hlediskem, na který při vývoji webů a e-shopů klademe důraz, je rychlost e-shopu. Jak při návštěvě z mobilního telefonu, tak z klasického desktopu. Z našich zkušeností víme, že rychlost vede ke zvýšení konverze až o 20 %. Máme radost, že naše e-shopové řešení, které jsme vyvinuli pro Magistru, je jedno z nejrychlejších na českém e-commerce trhu v segmentu lékárenství

Navazující správa a rozvoj po spuštění zvýšila konverzní poměr o více než 20%

Průběžně se věnujeme vývoji a vylepšování e-shopu směrem k zákazníkovi. Příkladem může být např. optimalizace fulltextového vyhledávání v e-shopu pomocí Fuzzy search, tedy funkce hledání nepřesné shody, kterou jsme v průběhu roku vyvinuli. Optimalizací fulltextu jsme vyřešili problém s hledáním méně než 3 znaků. Jedná se o specifické případy zejména u lékárenského sortimentu, kdy název vitamínů obsahuje často i méně než tři znaky (vitamín B2). Nově tak vyhledávání funguje již od jednoho znaku a našeptávání od dvou.

Výsledky A/B testu ukázaly, že počet průchodu z našeptávání se zvýšil o 55,23% a konverzní poměr cíle o 13,04%. Našeptávání se hledajícím uživatelům zobrazilo o 38,64% vícekrát než před optimalizací. Celková konverze e-shopu se zvýšila o 21,13%. Přečtěte si o optimalizaci fulltextového vyhledávání pro magistra.cz více.

Poradíme vám jak na to, aby váš e-shop vydělával.

Vytvořili jsme robustní e-shop s rozsáhlou funkcionalitou

Zákazníci si díky novému e-shopu mohou z pohodlí domova objednat zboží buď s doručením domů (obvykle následující pracovní den) nebo si objednané léky, potravinové doplňky a kosmetiku mohou vyzvednout zdarma na některé z lékáren. O vyzvednutí objednávky zákazníky lékárna informuje pomocí sms nebo emailu. Na eshopu i v kamenných lékárnách se zákazníci mohou také poradit se zkušenými lékárníky a konzultovat vše, co potřebují. Najděte si tu svoji lekárnu na mapě lekáren.

Magistra lékárny je sdružení nezávislých lékáren v ČR

Magistra lékárny je sdružení nezávislých lékáren v ČR. Sdružení vzniklo v roce 2010 a v současné době najdete pod hlavičkou Magistra více než 200 lékáren po celé České republice. 

Větší jednoduchost při nákupu léků na magistra.cz přináší také příjem rezervací léků na předpis přes tzv. erecept. Rezervaci lze provést přes mobilní aplikaci i webové rozhraní. Výhodou při takové rezervaci je, že na vyzvednutí vás upozorní sms, či emailová zpráva a vyzvednout lék pak může na jistotu kdokoliv z rodiny nebo blízkých s platným rezervačním kódem. Zejména starší či handicapovaní pacienti, kteří tak mohou zůstat v bezpečí domova, tuto možnost jistě uvítají.

Magistra provozuje také věrnostní program a kartu Více výhod. Díky ní mají zákazníci možnost získat osobní slevové kupony, atraktivní nabídky 1+1 zdarma, či dárek k narozeninám a svátku. Důležitost online prodejního kanálu se zvyšuje. Proto Magistra bude nadále vylepšovat logistiku, zpracování objednávek, rozšíření sortimentu a také možnosti dodání zboží v den objednávky.

Provedeme vás procesem tvorby úspěšného e-shopu.

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.
Soubor byl úspěšně nahrán